Welkom op de website van

Danyo RomijnNa mijn studie Informatica afgerond te hebben in 1995, ben ik als software ontwikkelaar / programmeur gaan werken, eerst via een uitzendbureau, later via Platoma in Zoetermeer gedetacheerd bij de Immigratie- en naturalisatiedienst van het ministerie van Justitie. Daarna heb ik nog even bij Acanthis in Rotterdam gewerkt voordat ik terecht kwam op de Haagse Hogeschool, waar ik ruim 10 jaar gewerkt heb als software ontwikkelaar.

Tijdens mijn jaren als software ontwikkelaar op de Haagse Hogeschool heb ik naast mijn officiŽle functie ook veel applicatiebeheer gedaan, werkplekbeheer en heb ik 1 jaar meegedraaid in een change management project (volgens ITIL). Ook ben ik betrokken geweest bij een Windows XP migratietraject als coŲrdinator van te migreren applicaties. Als software ontwikkelaar heb ik hoofdzakelijk ontwikkeld in Visual Basic, ASP, XML/XSLT en Access, maar ook in PHP, Java en PL/SQL.

Na 10 jaar werd het tijd voor verandering en ben ik me meer gaan richten op webapplicatie ontwikkeling, eerst bij I-Source in Leiden, daarna bij Pangaea Internet Marketing, waar ik me ook meer ben gaan verdiepen in ASP.NET (VB.NET). Momenteel verdiep ik mij in C# en zoekmachineoptimalisatie (SEO) en ben ik bezig met een Prince 2 project management opleiding.

Hier een aantal websites waarbij ik betrokken ben geweest bij de webapplicatie ontwikkeling:
Haagse Hogeschool, externe website van de Haagse Hogeschool.
About horses, informatie over paarden.
Graydon International, business credit informatie.

Hobbymatig heb ik ook redelijk wat websites ontwikkeld, wat ook geleid heeft tot het oprichten van een klein eigen bedrijfje (HRP International), wat zich richtte op hotelreserveringen via internet. Door de grote concurrentie ben ik hier in 2009 mee gestopt. Hier een kort overzicht van websites die ik gemaakt heb (portfolio):

Hotel Pages, on-line hotelreserveringen (niet meer actief).
Nangyala, website van de band waar ik tot 2001 in speelde.
KLEM, kontakt liefhebbers electronische muziek.
Navel, tijdschrift voor OriŽntaalse dans.
Stichting straatkinderen van Bolivia, oude website van deze stichting.